Recepten koken met kruiden

Pasta salade met Oregano

Benodigheden voor 4 personen 500 gram kleine pasta schelpjes 1 bosje oregano 1 groene paprika 1 rode ui 6 Looyen Tomaten 100 gram knoflookolijven 200 gram Crème Fraîche

Kook de pasta schelpjes a dente af zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en spoel koud met koud water en laat daarna goed uitlekken. Snij de groene paprika, olijven en ui in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snij ook in kleine blokjes. Hak nu de verse oregano fijn en voeg samen met alle andere ingrediënten. Roer er nu de Crème Fraîche erdoor met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout

Doradefilet met Gremolata

Benodigheden voor 4 personen 4 Doradefilets met vel 1 bosjes peterselie 2 citroenen 1 teen knoflook Olijfolie

Spoel de bos peterselie goed uit onder koud stromend water zodat alle zand verdwenen is. Sla de bos peterselie goed uit zodat alle water verdwenen is. Hak nu de peterselie fijn Schil met een dunschiller de schillen van de citroen en hak deze erg fijn. Voeg dit bij de peterselie en knijp hier in ook 1 teen knoflook uit. Roer dit met een flinke scheut olijfolie tot een pasta. Maak op smaak met peper en zout. Bak nu de Dorade filets op de huidkant gaar (als de boven kant van de vis wit wordt) Serveer hierboven op een theelepel van de Peterselie pasta. (Gremolata)

Komkommersalade met hangop en dille

Benodigheden voor 4 personen 2 Komkommers 1 bos dille 1 limoen 200 gram Crème Fraîche Olijfolie

Hang 1 dag van te voren een pak yoghurt uit in een theedoek. Snij de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij hier nu dunne reepjes van. Voeg dit samen met de hangop Hak 1 bos dille fijn en voeg bij de yoghurt en de komkommer. Rasp nu hierbij de schil van de limoen en voeg de Crème Fraîche toe. Meng dit alles te samen en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie

Geroosterde wortel crème met verse dragon

Benodigheden voor 4 personen 3 winterwortels 1 bosje dragon ½ theelepel suiker ½ theelepel zout Zonnebloemolie 30 gram roomboter

Snij de winterwortel in plakken en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje zonnebloemolie, suiker en zout en de helft van het bosje dragon. Dek de schaal af met aluminium folie en zet in een voorverwarmde oven van 160 graden, voor 35 a 40 minuten. Als de wortels gaar zijn dan gelijk in de blender met de roomboter pureren. Hierna aflaten koelen en serveren met vers gehakte dragon